Spring til hovedindhold

Forslag

Grønlands Politi

Nyhed

28. marts 2019 17:02

Trygheden i Grønland og tilliden til politiet er fortsat høj

Trygheden i Grønland og tilliden til politiet er høj. Sådan lyder hovedkonklusionerne fra politiets tryghedsundersøgelse i Grønland for 2018, som netop nu er blevet offentligjort.

Grønlands Politi har for andet år i træk gennemført politiets tryghedsundersøgelse i Grønland.

 

Undersøgelsen er lavet i samarbejde med Rigspolitiet, Danmarks Statistik og Grønlands Statistik og har til formål at måle borgernes tryghed i relation til kriminalitet og utryghedsskabende adfærd samt tillid til politiet i Grønland.

 

Undersøgelsen viser, at trygheden i Grønland samt tilliden til Grønlands Politi i 2018 fortsat er høj. Målingerne er således på samme høje niveau som sidste år, hvor borgernes tryghed blev målt for første gang:

 

”I 2017 gennemførte vi politiets tryghedsundersøgelse for første gang i Grønland, hvor vi konstaterede, at trygheden og tilliden til politiet generelt er høj. Jeg er stolt af, at niveauet for 2018 fortsat er højt – og endda nogle steder i landet er steget væsentligt. Dermed tegner der sig en tendens til, at borgerne i Grønland generelt føler sig trygge og har tillid til politiet”, udtaler politimester Bjørn Tegner Bay.

 

Tryghedsundersøgelsen er foretaget i bebyggelser uden politistation, bebyggelser med politistation samt i Nuuk særskilt. Undersøgelsen viser, at uagtet hvor i Grønland man bor, så føler borgerne sig trygge og har tillid til politiet.

 

Grønlands Politi er opmærksomme på, at der er et mindre fald i målingerne for borgernes tryghed i bebyggelse med politistationer, hvis man sammenholder tallene for 2017 med 2018. Faldet er dog ikke særligt stort og ligger inden for den statistiske usikkerhed, men vi har øje for udviklingen:

 

”Tryghedsundersøgelsen hjælper os med at prioritere vores arbejde. Den er et vigtigt instrument for politiet til at målrette de kriminalitetsbekæmpende og tryghedsskabende indsatser. I den nye strategi for Grønlands Politi indgår der fx en række tværgående indsatser, herunder på bl.a. forebyggelses- og færdselsområdet, som skal være med til løfte trygheden i byerne”, fastslår Bjørn Tegner Bay.

 

For yderligere spørgsmål kan Bjørn Tegner Bay kontaktes. Der bedes i den forbindelse rettes henvendelse til kommunikations- og pressemedarbejder Camilla Palmann på cpa013@politi.dk eller tlf. 567333. For spørgsmål vedrørende undersøgelsens metode mv. kan centerchef ved Rigspolitiet Henrik Ove Bech kontaktes på hob003@politi.dk eller tlf. +45 61311163.

 

Du kan læse hele tryghedsundersøgelsen nedenfor samt læse nærmere omkring metoden bag tryghedsundersøgelsen.

 

Groenland tryghedsundersoegelsesrapport 2018

Metoderapport Groenland tryghedsundersoegelse 2018

 

22. december 2023

Grønlands Politi

62-årig mand dømt for spiritussejlads i principiel afgørelse i landsretten

Grønlands Landsret fandt onsdag den 20. december en 62-årig mand skyldig i en sag om spiritussejlads. Dommen er principiel, da den sidestiller spiritussejlads med spirituskørsel.

19. december 2023

Grønlands Politi

Nu får alle kommuner i Grønland samme hastighedsbegrænsninger

Efter dialog mellem Grønlands Politi og alle landets kommuner er det besluttet at lave en fælles bekendtgørelse, der ensretter hastighedsgrænserne i samtlige kommuner fra 1. januar 2024.

18. december 2023

Grønlands Politi

18-årig mand idømt 10 års anstaltsanbringelse for drab i Qasigiannguit

Qaasuitsoq Kredsret fandt i dag en 18-årig mand skyldig i at have skudt og dræbt en mand i december sidste år. Den tiltalte blev idømt 10 års anstaltsanbringelse.